Reïncarnatie

Ik denk weleens dat ik de reïncarnatie van een Griekse godheid ben. Dit gedachtegoed is niet uit de lucht komen vallen, maar is gegroeid in een tijdsspanne van ongeveer een jaar.

Ik ben een keer naar een verkleedfeest gegaan als Artemis, de godin van de jacht. Ik had een witte japon gemaakt, een pijl en boog, en op mijn schouder had ik een met vilt bedekte plastic eekhoorn bevestigd – ik vond het typisch iets voor Artemis om met een eekhoorn op de schouder rond te lopen. Ik droeg de leren touwtjessandalen van mijn zus, die dansen uitsloten, hoewel de eekhoorn, pijl en boog en bladertakken in mijn haar me ook enigszins hinderden.

Een tweede reden voor het denken dat ik een Griekse godheid ben geweest in een vorig leven is dat ik een rok met verticale strepen heb. Die strepen lijken op cannelures, smalle pilaargroeven, die de Grieken in hun decoratieve repertoire opnamen omdat ze zich lieten inspireren door bossen samengebonden rietstengels. Deze rok heeft een split aan de voorkant waar je u tegen kunt zeggen, fietsen is onaangenaam met deze rok.

Het laatste argument dat ik wil aandragen is dat ik kortgeleden een pepermolentje op een tafel in een restaurant zag staan, de pepermolen was van het merk ‘Apollo’. Het aantreffen van een voorwerp met een dergelijke naam maakt voor mij elk tegenargument verwaarloosbaar, alleen de alwetende kosmos is zo briljant en doortastend om mij deze knipoog van bevestiging te schenken.

Een gedachte over “Reïncarnatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s